Vad gör unga på nätet?

Nu finns äntligen Vad gör unga på nätet? som e-bok. Perfekt för den som inte vill vänta på att få pappersboken i brevlådan eller som hellre läser på skärm. Billigare, dessutom. Här kan du för övrigt provläsa lite ur pappersboken. Du kan köpa den på Cdon 199:- Adlibris 181:- Bokus 184:- Addbooks 181:- Bokia 179:-. Eller varför inte låna boken på ett bibliotek?

Du kan också gå med i bokens grupp på Facebook för att få uppdaterad information och diskutera boken: facebook.com/groups/63826034962

Vad gör unga på nätet?

Vad gör unga på nätet?

Det finns många åsikter om vad unga gör på nätet. Massmedierna fylls av larmrapporter och varningar kring nätmobbning och sexuella övergrepp. Hur ska man förhålla sig till ungas nätanvändning? Vilka krav är rimliga att ställa? Vilka regler ska gälla?

I Vad gör unga på nätet 2:a uppl visar Elza Dunkels hur viktigt det är att kunskaperna om unga och nätet sätts in i ett sammanhang. Om vi vill förstå räcker det inte med att iaktta på avstånd. Vi måste våga ställa frågor, såväl i klassrummet som vid middagsbordet. Den bästa informationen om ungas nätanvändning får vi inte från kvällstidningarnas löpsedlar. Den får vi från ungdomarna själva.

Författaren utgår ifrån ett stort antal intervjuer med barn och ungdomar. Hon beskriver vad unga gör på nätet, resonerar kring möjliga risker och hur vi bäst hanterar dem. I boken ifrågasätts våra föreställningar om nätet och de vanligaste fördomarna pekas ut. Samtidigt får vi också redskap till ett rimligare förhållningssätt till ungas nätanvändning.

I den nya uppdaterade upplagan har författaren utvecklat resonemangen kring mobbning, nätmobbning och manipulation.

Annonser

3 thoughts on “Vad gör unga på nätet?

  1. Jag läser boken och blir väldigt glad över tonträffen. Du lyckas vara resonerande och samtidigt hålla ett konsekvent perspektiv. i morgon möter jag studenterna som har läst boken och ser fram emot att höra deras åsikter.

    ha det bra!

  2. Pingback: 2010 i siffror « Net Nanny svarar på dina frågor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s