Ungdomsstyrelsen ger tillsammans med Umeå universitet kursen Unga, sex och internet, 7,5 p

Att lägga ut bilder på nätet är vardagskommunikation för de flesta unga. Men ibland gör ungdomar saker som de senare ångrar. De lägger ut ”sexiga” bilder av sig själva och sina kompisar, de lämnar ut personliga uppgifter till okända. Ungdomsstyrelsen har undersökt ungas inställning till och erfarenhet av publicering av sexbilder samt sexuellt utnyttjande via nätet. I höstas presenterade de en 400-sidig rapport: Se mig – unga om sex och internet.

Vi vänder oss nu till dig som har en operativ eller samordnade roll inom skola, socialtjänst eller fritidsverksamhet och som vill fördjupa dina kunskaper. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll och kan arbeta förebyggande med ett nytt förhållningssätt.

Varje kurs genomförs på sex orter och omfattar nio dagar. Dessa nio dagar är delade i tre utbildningspass om tre dagar. Utbildningspassen genomförs i maj, september respektive november. Under utbildningspassen finns möjlighet till övernattning. Välj den ort (nedan) som ligger närmast dig. Ungdomsstyrelsen arrangerar utbildningen i samarbete med RFSU, Bris och Umeå universitet. Du har möjlighet att examinera 7,5 högskolepoäng.

Utbildningen inklusive kurslitteratur är kostnadsfri. Du får dock själv betala resor och logi. Vid avhopp från utbildningen debiterar vi 2 500 kr. Antalet utbildningsplatser är begränsat. Om antalet anmälda är fler än antalet platser kommer vi att välja deltagare för att nå yrkesmässig och geografisk spridning.
Välkommen med din anmälan!

Läs mer och anmäl dig på http://www.ungdomsstyrelsen.se/kat/0,2070,1742,00.html

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s